Ska ditt soffbord få plats att äta vid, eller ska det bara ha plats för fjärrkontrollen och en vas med blommor? Att ha en bra storlek på soffbordet är att rekommendera. Sedan kan ju storleken på bordet avgöras en del av hur mycket yta du har att ställa det på. Samt vad det är för soffa det ska stå vid. Om du har ett stort rum samt stor soffa så bör du även välja ett stort soffbord, annars kan det se lite dumt ut. Har du mindre yta samt liten soffa, ja då bör du anpassa storleken på bordet efter det.

Fler bra saker att tänka på

Utöver syfte och storlek, så är det ju även så att du bör fundera på vad för material du ska ha på bordet. Det finns ju allt från trä till marmor och glas samt även andra material. Vilka ni är i familjen samt hur bordet används, det bör styra valet av material. Har du små barn kan det vara mindre bra att satsa på glas eller marmor till exempel.

Ett soffbord kan även komma i många former och modeller. Även om de flesta tänker sig att det är rektangulärt, så finns det ju även runda bord, fyrkantiga bord, sexkantiga bord, ovala bord och så vidare. Här är det även soffan som kan avgöra vad för form på bordet du bör ha.

En annan sak som kan avgöra vad för soffbord du bör välja, det är vad du har för övriga möbler runt om kring. Det är alltså inte bara soffan du bör ta hänsyn till utan även andra möbler och inredning. Ibland kanske det passar bättre med två små soffbord än ett stort.