Trick sparkcyklar som namnet självt antyder tillverkas för att göra tricks med. Trick sparkcyklar kan även köras i ramper med hög hastighet.  Det går att köpa en sparkcykel både i en fysisk butik eller på nätet. I en del av fallen kan ett inköp på Internet innebära ett lägre pris. 

Vem passar en tricksparcykel?

Vem passar en tricksparcykel? Jo, alla som älskar tricks, extrema sporter och höga hastigheter. Många fans är så pass ivriga att de väljer att bygga sina tricksparcyklar själva genom att beställa in delar via nätet och sätta ihop dem för att få alla funktioner som behövs för riktigt grymma tricks. För att bygga upp en egen tricksparkcykel behöver du ha bra tekniska kunskaper. Känner du att du inte riktigt vet hur ett sådant färdmedel ska se ut är det bästa att köpa ett från affären. 

Som det nämndes tidigare kan du handla både på nätet och i en fysisk butik. Handlar du online har du inte chansen att prova sparkcykeln och det är en viktig del av inköpet. 

Underhållet är viktigt

Underhåll är viktigt. Vill du kunna använda din tricksparkcykel länge ska du även ta hand om den.  

Produkten är mekanisk och innehåller många rörliga delar. Undvik gärna vatten och sand som kan komma orsaka rost eller sönderslå någon av beståndsdelarna. 

Förvaring bör ske i en torr omgivning. Smörj gärna färdmedlet minst en gång i månaden för att smidigt kunna åka. I vilket fall så säljs en tricksparkcykel med en bruksanvisning som du bör läsa genom och följa för att veta exakt vilket underhåll som just din sparkcykel behöver.