Där kan du välja ut ben till bord separat och sedan en bordsskiva till det? Du kan faktiskt skapa dig ett eget bord, genom att dels välja ut ben till matbord och sedan vara med och därtill välja ut antal plankor, bredd och annat för att skapa en bordsskiva. Det finns ett företag som sysslar med att tillverka snygga bord av just plankor. Hos dem hittar du olika underreden och bordsben samt att du då kan välja hur ditt plankbord ska se ut.

Viktigt med rätt höjd på matbordet

Om man går till en vanlig möbelaffär, som säljer färdigproducerade matbord och matstolar, så kommer dessa i en slags standardhöjd. Ofta är det så att matbord idag har en höjd på 73 till 77 cm. Det för att de ska passa med de stolar som även finns att köpa. Så har du redan standardstolar hemma, som ska vara till ditt nya bord, se till att du väljer ben till ditt bord som blir i rätt höjd. Annars är det svårt att sitta bekvämt vid bordet!

Hur ska man tänka med bredden?

Ett underrede eller bordsben bör sitta på ett bra sätt under bordsskivan. Bland annat vill man ju inte att benen sitter i vägen för en själv när man sitter vid bordet. Att kunna sitta bekvämt är ju prio ett men sedan är det ju bra att även se till det estetiska. Om du väljer att köpa bordsben hos Plank-Bord, så är deras färdiga höjd 74 cm, som ger dig den bästa sittkomforten!

Du kan hos detta företag skapa ett eget matbord av snygga plankor samt snygga bordsben. Hos dem kan du även skapa andra typer av bord med om du vill det.