Det kan vara smart att satsa på begagnad IT, även känt som refurbished IT. Det hela handlar då om begagnad IT-utrustning som tas om hand, som renoveras samt uppgraderas och får den allra senaste mjukvaran. Det har kommit att bli allt mer populärt med detta, eftersom många vill minska påverkan på miljön på ett bra sätt. Återanvändning är ett bra mycket bättre alternativ till att köpa nytt!

Smart satsa på återvinning

Idag är det dessvärre som så att många begagnade datorer så väl som bildskärmar och bärbara datorer, de förstörs, fast att de kanske har mycket kvar att ge. Det bästa är att återvinna dem på ett bra sätt, så att andra kan ha nytta av dem.

Begagnad IT ger en längre kostnad samt att det även gör mycket för miljön. Det är fullt möjligt att få tag på kvalitetsdatorer från de mest ansedda tillverkarna till ett mycket lägre pris än att köpa in dem helt nya.

Det finns alltså både en ekonomisk och miljömässig fördel med att satsa på begagnad IT-utrustning.

Hitta bra IT som är begagnad

Om du vill hitta bra begagnad IT för ditt företag, så kan du kolla in Kimbrer. Deras kärnverksamhet består nämligen av att köpa så väl som att sälja begagnad och renoverad IT-utrustning. Detta företag köper in begagnade produkter. De tar isär dem, raderad all data från dem på ett säkert sätt samt att tester genomförs. En del delar förbereds för återvinning andra för renovering. I genomsnitt är det runt 96 % som återanvänds och säljs vidare på den globala marknaden.

Vår strategiska ambition är att bli världens bästa lager för begagnad och renoverad maskinvara. Inte världens största, men väl världens bästa – mätt utifrån kvalitet, kundnöjdhet och ekonomiskt resultat.