Dagen inleddess med Godmorgon Gävleborg i effect+soffan och frukost. Från Gävle kommun deltog kommunchefen Göran Arnell och näringslivschefen som Tove Elvelid som startar dagen med frukost.
Göran gick igenom förutsättningarna för kommunen i förhållande till landet och Tove presenterade grunderna näringslivsprogrammet de närmaste åren. Hon betonade med eftertryck att här är det inte kommungränserna som gäller utan hela regionen tillsammans. Därefter följde en workshop för alla deltagarna i den fullsatta Bo Lindeslalen för i det här arbetet får nämligen alla som vill vara med och påverka näringslivklimatet vara med.
–Detta är ett avstamp som vi kommer att fortsätta med i flera forum som sedan kommer att ligga som grund för det fortsatta arbetet.

Totalt gästade ett par hundra företag under dagen och de fick verkligen en heldag fylld av inspiration, kunskap, kontakter och nöje. De trettiotal utställarna hade fullt upp mellan föreläsningarna och det var mängder av kära återseenden och nya kontakter som knöts.

Föreläsarna i form av Gävles egen chokladentreprenör och författare Anna-Sofia Winroth, Manpowers Nordenchef Lars Forseth samt den dynamiskt inspirerande leo Razzak lämnade sannerligen ingen oberörd.

En lyckad heldag avslutas med en gemensam middag i Konserthusets restaurang under kvällen. I en trivsam atmosfär stämde både besökare och utställare av dagen i en blandad sittning. För det är ju det effectivt nätverkande går ut på, visst skall man vårda befintliga kontakter, men också lägga stor vikt vid att skapa nya kontakter.

- Vilken stämning, vilken energi, det känns verkligen härligt att allt klaffade som det skulle samt all den härliga responsen, hälsar Nalle Rydstrand verksamhetset. Där skall vi må bra och träffa nya som gamla kollegor, göra affärer, få massor av nya kunskaper, kontakter och ha kul!

Ett längre reortage kommer i Företagsbladets aprilnummer.