– Det är såklart tråkigt att tappa placeringar, säger Gävle kommuns nya näringslivschef Tove Elvelid. – Vi tar det här som ett startskott på det utvecklingsarbete som är på gång i kommunen med bland annat ett nytt näringslivsprogram och projektet Helt enkelt Gävle, berättar Tove Elvelid.

Projektet Helt enkelt Gävle har som mål att förbättra kommunens attityd och bemötande till företagen genom kunskap och insikt om företagens villkor. Det är en utbildningsinsats för cirka 200 medarbetare med syfte att förbättra företagsklimatet och öka förståelsen hos medarbetare hos kommunen som jobbar med företag.

Ett av Tove Elvelids nya uppdrag som näringslivschef är att ta fram ett nytt näringslivsprogram som ska syfta till att öka Gävles attraktionskraft för företagare.

– Kommunrankingen är en av flera indikatorer som visar var vi står och vilka områden vi behöver utveckla och jag kan därför i min nya roll agera och rikta fokus på rätt saker, säger Tove Elvelid. – Vi gör som Brynäs IF och går för guld och jag tror att vi har alla möjligheter att lyckas, hoppas Tove Elvelid.
Svenskt Näringslivs ranking baseras främst på de betyg som drygt 33 000 företagare ger sin hemkommun. Även data från SCB (Statistiska centralbyrån) och UCpåverkar rankingplaceringen.

För mer information/intervju, kontakta
Tove Elvelid, näringslivschef, Gävle kommun, tfn 026-17 71 10

Foto: Gabriel Liljevall