- Vi jobbar hårt för att stärka bilden av Gävles förutsättningar för företagen och det här är en indikation på att vi gör rätt saker, menar kommunalråd Cari-na Blank. Vi jobbar tillsammans med näringslivet för att staka ut Gävles rikt-ning och tar bland annat gemensamt fram ett näringslivsprogram som jag hoppas ska stärka oss ännu mer, säger Carina Blank.

Svenskt Näringslivs enkätundersökning baseras främst på de betyg som drygt 30 000 företagare ger sin hemkommun samt statistiska data från SCB och UC. I Gävle får ungefär 400 företag möjligheten att vara med i undersökningen varav hälften sedan deltar. Det betyder att drygt 2 % av Gävles företag är representerade i mätningen.

- Rankingen som Svenskt Näringsliv gör är en av många mätningar som vi behöver förhålla oss till och tillsammans med andra undersökningar och mät-ningar kan vi se var Gävle befinner sig, säger Gävle kommuns näringslivschef Tove Elvelid. Vi är glada att utläsa en positiv utveckling i Gävle på nästan alla områden och vi siktar på att bli den mest attraktiva platsen för företagare i Stockholmsregionen. Gävle kommun kommer att arbeta aktivt och uthålligt för att vi ska nå det målet, menar Tove Elvelid.