Luciakandidaterna presenteras i både ord och bild. För att rösta på en av kandidaterna finns det två sätt att göra det. Skicka din röst senast den 30 november!
Rösta på din kandidat
Hos Gävle Lucia betraktas alla kandidater som Lucia, ljusets drottning, men det är ju bara en av dem som får det ärorika uppdraget att bära ljuskronan!
1. Rösta med mail
Gå in på http://www.gestrikemagasinet.se så finns där beskrivet hur man röstar med mail.
2. Rösta med vykort eller brev
Skriv ett vykort eller ett brev och adressera det till: ”Gävle Lucia 2017”, Lions Club Gävle, Vågskrivargatan 4, 803 20 Gävle.
Skriv kandidatens nummer samt ditt eget namn och adress eller telefonnummer.
Ofullständiga röstsedlar räknas inte.
Det blir en ”mello-omröstning” där Luciakommitténs röster vägs samman med inskickade röster för att utse vilken av kandidaterna som ska bära ljuskronan.
Gävle Lucia 2017, officiella framtradanden
Den 3 december på årets Adventskonsert presenteras vem av kandidaterna som ska bära Luciakronan. Konserten anordnas av Lions på Söders Källa kl 18. Det blir mycket sång och musik! Biljetter kan förköpas hos Söders Källa, Gävle Turistcenter i Stadshuset, och Depeschen Flanör.
Den 9 december blir det Luciakonsert på Gävle slott kl 15. Förköp hos Gävle Turistcenter, begränsat antal platser.
Den 13 december blir det Kröning av den kandidat som ska bära Luciakronan i Heliga Trefaldighetskyrkan. Det blir två föreställningar, kl 17.30 och kl 19.30. Förköp hos Gävle Turistcenter och Depeschen Flanör.
Om man vill ha besök av Gävle Lucia med ett cirka 20 minuters sångframträdande finns det fortfarande möjlighet att boka ett besök. Kontakta Lennart Löf på 070-216 61 16. Priset är 3.500 – 5.000 kr beroende på bland annat tidpunkt och önskemål.