Ett intressant alternativ vore att välja en present för barnen istället för de anställda. Där är varianterna riktigt många. Allt från godis till jultröja för barn fungerar.
Oavsett hur julklappen ser ut ses den som en fin gest som i princip alla medarbetare uppskattar. Glöm inte att presenterna kombineras väl med en trevlig firmafest där alla samlas kring ett smakligt och rikt julbord.

Företagsstrategier under jultider
Förutom julklappar har företagsledningar en hel del annat att bestämma när jultiderna är framme. Högtiden förknippas med ledighet, de flesta anställa föredrar att ta långledigt vilket kan ha negativa följder för företaget, speciellt om personerna ifråga arbetar inom produktionen. Samma gäller även medarbetare som är verksamma inom bokföring och redovisning. Årsrapporteringen måste lämnas in i tid och det betyder att en långledighet kan vara olämplig.

Vad kan ledningen göra? Först och främst kan den se över arbetsprocesserna och vad som behöver göras under julen samt bestämma vad som går att skjuta på och vad som måste göras.

Sedan kan arbetet fördelas de anställda emellan så att alla får en värdig tid med sina familjer.

Påverkar Julen företagsklimatet?
Påverkar Julen företagsklimatet? Både ja och nej. Vissa branscher känner en väldig positiv inverkan av just den högtiden. Klädesbutiker, livsmedelskedjor och kosmetikaföretag brukar höja sin omsättning under Julen på grund ökade inköpen. I Sverige handlar de flesta extra mycket innan Julen för att överraska familj och vänner med julklappar. Samma gäller även maten. Försäljning av ost, julskinka, prinskorvar, köttbullar och risgrynsgröt ökar lavinartat.

Däremot finns det branscher som kan känna en sänkning av omsättningen när högtiden närmar sig. Exempel på sådana företag är städ -, och flyttfirmor.