- Fastighetsbeståndet vi ska sköta består av såväl anrika gamla byggnader som nybyggda och moderna hus, säger Bengt Nises, VD på Fastighetssnabben. 70 procent är kommersiella lokaler och resterande är bostäder – nästan allt ligger inom synhåll från Domkyrkotornen.

Uppsala Akademiförvaltning förvaltar kapital som donerats av personer i syfte att stödja verksamheten vid Uppsala universitet. Akademiförvaltningen räknar sina anor till 1624 då verksamheten startade i form av fastighetsförvaltning efter den så kallade Gustavianska donationen.

- Byggnaderna som uppdraget omfattar är betydelsefulla ur både kulturell och historisk aspekt, säger Bengt Nises. De innehåller såväl studentbostäder och utbildningslokaler som moderna kommersiella lokaler. Beståndets storlek och variation ställer stora krav på oss såväl i kompetens som organisation. Vi har redan inlett rekryteringsarbetet och kommer söka åtta nya medarbetare till vårt kontor i Uppsala.

Kommentar från Uppsala Akademiförvaltning
- Fastighetssnabben har mycket lång och gedigen erfarenhet av att sköta den typ av fastigheter vi äger, säger Torbjörn Axelsson, fastighetschef på Uppsala Akademiförvaltning. Sedan några år tillbaka har företaget även en väl etablerad verksamhet i Uppsala. Fastighetssnabben har växt och blivit en stark aktör på den här marknaden, men är fortfarande det lilla företaget med närheten till ägarna och deras engagemang. Detta och deras stora fokus på kundnöjdhet gör att vi ser fram emot samarbetet med Fastighetssnabben.

---

Kontaktperson
VD Bengt Nises, 010 - 130 86 05, bengt.nises@fastighetssnabben.se


Fakta om Fastighetssnabben

Fastighetssnabben grundades 1978 och omsätter idag ca 180 miljoner kronor och har ca 160 medarbetare.
Huvudkontoret ligger i Gävle. Övriga kontor finns i Luleå, Gällivare/Kiruna, Umeå, Östersund, Sundsvall, Härnösand, Hudiksvall, Söderhamn, Borlänge och Uppsala. Nyetableringar är på gång i Västerås, Norrköping och Visby.

Fastighetssnabben erbjuder både traditionell fastighetsskötsel och komplett fastighetsförvaltning med allt från drift, underhåll, hyresadministration, ekonomisk redovisning och bokslut till energianalyser och teknisk due diligence.