Det kom som vanligt mycket folk, en del funderade på att köpa ny bil, en del bara för att kolla eller för att utnyttja ”Oktober-festrabatt” på 10 procent genom att boka verkstadsbesök eller köpa fyra nya däck och betala bara två. Man kunde naturligtvis fynda både Subaru och Hyundai med väldigt bra rabatter.
Bland annat lockade Dahlboms med några riktigt svettiga erbjudanden, bland annat en Hyundai ix20 Active Turbo M6 med 120 hästar under huven, läderklädsel med mera och som såldes med 25.000 kronor i rabatt för 179.900. Under Oktoberfesten finns också personal på plats för att visa upp Polaris’ fyrhjulingar och snöskotrar samt Aixams mopedbilar.
Oktoberfesten leddes av Ralph Bohlin, som är en van konferencier och dessutom har sina rötter i Gästrikland. Han hade också engagerat en duktig sångerska, Ida Berg, som sjöng både nya och lite äldre schlagers. Det var också musikgissning på det Ida sjöng, ”vem var artisten” eller ”vem skrev låten”. De som först gissade rätt vann en kryssning med Viking Line, värde 600 kronor.
Bilvaruhuset Dahlboms Bil visade också sina nyrenoverade lokaler, där man bland annat ökat tillgängligheten.
– Det blev väldigt lyckat med mycket folk och trevliga möten, säger Niclas Falkenström, försäljningschef på Dahlboms Bil. Vi hade nästan 200 besökare och sålde 17 nya bilar.
Bland besökarna hittade vi bland annat Annette och Lars Eriksson som funderade på att byta sin Hyundai i20 till något nyare. För Britt-Inger och Sven Persson hägrade drömbilen Hyundai Tucson i stället för den nuvarande Santa Fe.
Gun och Göran Nordén var intresserade av på eldrift eller hybrid. Lasse "Halvan" Halvarsson pratade med Morgan Lindberg, säljare hos Dahlboms, om att byta sin i20 mot någon annan Hyundai-modell.
Ingrid Berglöf och Olle Eriksson passade på att bli bjudna på en hamburgare innan de skulle prata nya däck. Bjarne Östlund pratade med Tobias Boberg om nya däck.
Monica och Mats Grönqvist från Hållnäs köpte en ny bil av Niclas Falkenström, en Hyundai Tucson, som har större utrymmen än den Subaru Forrester som Monica bytte in. Plats behövs om man har två hundar, även om det handlar om två dvärgtaxar.
Sammantaget var det en lyckad helg, både för besökarna och för Bilvarhúhuset Dahlboms Bil.