För fjärde året i rad arrangerade initiativtagaren Thomas Gylling tillsammans med Kungsholmens Stadsdelsförvaltning ett nationaldagsfirande med syfte att alla skall känna att den svenska flaggan tillhör dem. Nu med 10.000 besökare har nationaldagsfirandet vid Smedsuddsbadet på Kungsholmen vuxit till att bli det största firandet i huvudstaden tillsammans med det traditionella firandet på Skansen.

-”Känslan var underbar när vi tillsammans lyfte nationaldagen till en folkfest som inkluderar alla! Det var en upplevelse i stor skala med så mycket publik på samma plats”, säger artisten Kumba M´Bye (känd från TV4 lyckliga gatan) som uppträdde under kvällen.

-”Jag har under alla år försökt bredda kultur och nöjes utbudet i Sverige och mitt sätt att göra skillnad en dag som denna är att förena människor med musik och mitt kontaktnät av artister. Jag upplever att behovet är stort av att stolt fira Sveriges nationaldag som gör att alla känner sig inkluderade oavsett ålder och bakgrund. Dans, fest och pick nick lockar alla åldrar och bakgrunder och resultatet denna dag känns helt fantastiskt”, säger Thomas Gylling.

Nästa tillfälle att uppleva ett event som detta blir på Pride Festivalen då Thomas med vänner planerar att avsluta hela paraden med en stor lastbil för karneval där alla är inbjudna att delta oavsett ålder, bakgrund eller sexuell läggning.

För mer info se http://www.thomasgylling.com

För liveklipp från firandet klicka här https://www.youtube.com/watch?v=D8f2uKfjk5Y

För pressbilder, liveklipp och intervjubokning kontakta Anette Ståhl anette@enmusamusic.com eller 070-7180120 eller Anna Moore anna@mooretobe.com