Det nya huset invigdes den 25 oktober med särskilt inbjudna gäster, kunder och leverantörer. Totalt över 300 personer kom för att imponeras av de fina lokalerna. De bjöds på goda snittar med passande drycker.
– Det är för första gången som vi har lokaler som är helt anpassade för vår verksamhet, säger Tommi Klövenäs. Ambitionen har varit att lokalerna ska göra vårt arbete mer affektivt för att kunderna ska få marknadens bästa service.
Det hela började med mingel där man träffade både nya och gamla bekanta bland hyllraderna. Vid sjutiden på kvällen showade Hits For You för gästerna.
Andreas Klövenäs passade också på att presentera deras senaste nyförvärv, Y&S Screentryckeri, det vill säga Lars Ytterbom och Håkan Söder. De ska sköta tryckeriet, som installerats i nybygget-
Flera representanter för Klövenäs leverantörer var på plats, bland andr Olle Wiberg, Ejendals.
– Klövenäs är väldigt seriösa och de har stor kunskap om de produkter som de säljer, sa Olle Wiberg. De är alla duktiga affärsmän men också bra personligheter med bra koll på marknaden och väldigt gott rykte i branschen.
Jobman har varit leverantör till Klövenäs i många år.
– Klövenäs är ett genomtrevligt familjeföretag som det är roligt att samarbeta med, sa Roger Lehto, Jobman. Man får alltid ett bra bemötande här och det är raka puckar, vilket uppskattas.
Roger gillade den nya butiken med de enhetliga, vita hyllorna där varorna får bra exponering.
Helly Hansen är ett annat av Klövenäs toppmärken och deras representant Patrik Bryggman gillade vad han såg.
– Klövenäs är underbara kunder och man blir mer som kompisar som man kan lita på, sa Patrik Bryggman. För oss en väldigt bra samarbetspartner med jättetrevlig personal.
Lars Edholm, Texet (James Harvest Sportswear), Tomas Wikström, Matterhorn, och Ove Sundberg, New Wave Mode, var alla imponerade av nybygget.
– Jag har känt Tommi sedan han startade i Skutskär och det är imponerande vilken kunskap som de har när det gäller arbetskläder och profilplagg, sa Lars Edholm.
- Vi har också varit med på den här resan och det är spännande att de vågar satsa på en så fin anläggning, som kan ge ett lyft för försäljningen, sa Tomas Wikström.
– Det är roligt och positivt att se att även nästa generation Klövenäs är med och bidrar till framgångarna, sa Ove Sundberg.
Men Klövenäs är inte bara kläder, i koncernen finns också Steel & Trade, som importerar metallprodukter från Kina, bland annat smide, grävtänder för grävmaskiner mm. SMP Parts är en av Steel & Trades kunder och de tillverkar delar till grävmaskiner. David Frykman och Claes Hansson fanns på plats.
– Det är enkelt att göra affärer med Klövenäs, eftersom de förstår vad vi behöver, sa Claes Hansson, inköpare på SMP Parts. Sen blir det också ett mycket personligt samarbete.
Det var också många kunder på plats, bland annat Göran Cronwall, Prenova Bygg & Projektutveckling.
– Vi köper arbetskläder till våra anställda här, sa Göran Cronvall. Vi skickar hit våra nyanställda så att de får prova ut sina kläder här.
Göran var också väldigt nöjd med den höga servicenivån.
– Om någon behöver en ny jacka så är det bara att ringa hit och beställa för de håller koll på vilka storlekar som behövs, sa Göran Cronwall. Sen levereas den samma dag eller senast dagen efter.
Johan Skoog Arkitektkontor har projekterat byggnaden.
– Det har varit ett väldigt roligt projekt tack vare en väldigt engagerad beställare som Tommi Klövenäs, sa Johan Skoog.
Det är klart, jobbar man med företagsprofilering så gäller det att också ha en egen hög profil och det har Klövenäs med det nya huset!

Text: Torbjörn Edlund
Foto: Per-Erik Jäderberg