Det är Tina Hammarberg från Fox Fashion/Sandegårds, Stenna och Emil Holmström från SITAB - på bilden representerade av Stenna- samt Kristina Yttermyr och Jan Blomberg från Järbo Garn, vars diplom på bilden hålls av Företagarnas regionchef Eva Cooper, som nu tävlar om titeln Årets företagare i Sandviken.

I Sandviken samarbetar Företagarna med den fristående företagarföreningen Företagarna i Sandviken samt Sandvikens kommun för att utse finalister och vinnare.
Vinnaren tävlar sedan om att bli Årets företagare i Gävleborg och därmed länets bidrag till den nationella tävlingen Årets företagare i Sverige.

Årets företagare arrangeras lokalt, regionalt och nationellt av företagarorganisationen Företagarna. Efter att i drygt tio år ordnat en stor länsgala, Eldklotet Företagargala, ändrar Företagarna Gävleborg i år på inriktningen. Under våren kommer Företagarnas lokalföreningar, i samarbete med bland annat Region Gävleborg och näringslivskontoren, ordna egna ”Eldklot” för att hylla den lokala företagsamheten och utse Årets företagare. Varje träff syftar till att ge inspiration och möjligheter att knyta kontakter.

- Eldklotet Företagargala i sin tidigare regionala form har varit en succé – men vi vill att ännu fler företagare ska samlas, nätverka och hyllas för att de skapar tillväxt. Det tror vi att vi bäst lyckas med genom att satsa på att vara så nära företagarna i deras vardag som möjligt. Med utnämningen Årets företagare vill vi lyfta kreativa och innovativa ledare och förebilder – med Eldklotet Företagargala i lokala editioner vill vi samla samtliga duktiga entreprenörer som bidrar till optimism och framtidstro i vårt län, säger Eva Cooper, regionchef för Företagarna Gävleborg.

Det finns fortfarande möjlighet att nominera företagare till en rad orter, bland annat Gävle, här: http://www.foretagarna.se/RegionForeningssidor/Gavleborg/Nominera-Arets-Foretagare-i-Din-kommun-till-Regionfinalen/

Vinnaren i Sandviken kommer utses den 14 juni.