Mindre och växande företag har ofta svårt att hitta finansiering för att investera och utvecklas, visar undersökningar som Företagarna gjort bland våra medlemsföretag. Företagarna har därför skapat en mötesplats för medlemsföretag som erbjuder finansiering till medlemsföretag som söker finansiering.

Finansieringsportalen är ett samarbete mellan Företagarna och Toborrow, FundedByMe, Lendify, Monetise, Qred Företagslån, Nordiska, Innovestor samt Kameo.
På invigningen av finansieringsportalen var finansmarknadsminister Per Bolund (MP) med och tryckte på startknappen. Se film med Per Bolund i samband med invigningen: https://www.facebook.com/foretagarnariks/videos/1142973815723213/

Finansieringsportalen är ett steg i att minska trösklarna till extern finansiering, utmana de traditionella bankerna, visa att det finns olika typer av finansiering samt lyfta flera alternativa vägar till extern finansiering.

– Det är idag relativt lätt att starta företag i Sverige. Desto svårare kan det vara när man vill växa sitt företag. Ett av de stora tillväxthindren är svårigheten att få finansiering – ett problem som dessutom förvärrats det senaste året. Det vill vi ändra på, säger Daniel Wiberg, chefekonom på Företagarna.
För att företag ska bli framgångsrika krävs – utöver engagemang, driv och en idé – rätt förutsättningar! Finansiering är en viktig del i detta.

– Jag kommer från finansbranschen, så frågor om småföretagares möjligheter till finansiering ligger mig varmt om hjärtat. Med finansieringsportalen kan vi bidra och nå alla dessa fantastiska entreprenörer och hjälpa dem att bli mer framgångsrika genom att underlätta i sökandet efter alternativa och mer skräddarsydda finansieringslösningar, säger Företagarnas vd Günther Mårder.

Läs mer om finansieringsportalen och om företagen som erbjuder finansiering.
http://www.foretagarna.se/Medlemsformaner/finansieringsportalen/