Det innebär massor med fördelar i ert PR-arbete som jag återkommer till längre ned i artikeln. Det mest konkreta är dock att när du som medlem skall publicera artiklar och evenemang kan ni hädanefter logga in med er effect+inloggning direkt på SvenskPress.se och era nyheter och evenemang syns då även i flera webbtidningar som bland annat http://www.foretagsbladet.se och http://www.gestrikemagasinet.se - ni kommer med andra ord att få en mycket större spridning av ert budskap.

Det betyder ocjkså att ni behöver lägga lite större vikt vid hur nu textar och formulerar er. Några enkla skrivtips är följande:
• En bra rubrik - EJ för lång och ej genomgående i VERSALER
• Se till att ladda upp en fin bild = foto, sparad som .jpg. INTE PDF, Word eller reklamannonser med priser.
• Se till att det mesta av budskapet går fram redan i ingressen = det korta stycket efter bilden.
• Lägg gärna in en bildtext, även den blir sökbar för sökmotorerna. Använd enbart bildmaterial som ni har rätt att använda.
• Kategorisera utifrån er hemkommun och markera minst ”Näringsliv” som kategori för att ert material skall synas i de nämnda titlarna.
Innan ni börjar publicera får ni godkänna SvenskPress allmänna villkor - men de är som sagt kostnadsfritt för er som medlem och använd er ord. inlogg. Tänk också på att uppdatera era allmänna inställningar med bra logotype, beskrivande text om er verksamhet samt naturligtvis länkar till er hemsida och sociala medier.

Några av de nya fördelarna är således:
• Era artiklar blir genom att publiceras på SvenskPress.se sökmotoroptimerade (SEO).
• Samma artiklar publiceras beroende hur ni kategoriserar dem automatiskt i ett flertal olika webbtidningar, var och en SEO-optimerad enligt ovan.
• Delar ni era artiklar från SvenskPress eller någon av de tidningar som hör till systemet i sociala medier så får ni betydligt större respons än om ni gör egna standardinlägg.
• Genom att ange er webbadress i artiklarna så kommer era sidor att rankas allt högre av Google och andra sökmotorer som finner länkarna på flera ställen på internet.
• Ni får löpande direktrapport på exakt hur många som läst er artikel och genom vilka titlar i tidningssystemet som de har tagit del av er artikel.
• Som medlem i SvenskPress välkomnas ni i utvecklingsarbetet och är alltid välkomna med förslag och önskemål på förbättringar av tjänsten och tidningssystemet.

Logga in och börja publicera här https://svenskpress.se och ert PR-arbete tar sig snabbt till nya dimensioner.

Återkoppla gärna till mig personligen om ni har några funderingar om detta eller vill ha ett par tips för att få ännu stötte genomslag för er marknadskommunikation.

Lycka till och kör hårt - utom i trafiken!

Joe Formgren
070-679 79 00
Gestrike Media AB
http://www.svenskpress.se

PS. Vi kan även hjälpa till med att publicera era nyheter via Sveriges nya presstjänst http://www.presstjanst.se
Som medlem i SvenskPress kan ni dessutom kan ni starta ett eget Nyhetsbrev eller även en egen Nättidning för endast 1500:- per år